Que és la radioteràpia

Sempre ve de gust un gelat!Ja he sortit de l’UCI i estic a l’habitació de planta. Tot i que estic millorant encara em sento molt cansat, segueixo vomitant i necesito calmants continuament.

Malauradament Alexa no ha pogut acompanyarme encara. La seva evolució no ha sigut tan favorable i tindrà que tornar urgent al quiròfan perquè ha tingut una hemorràgia. Es greu i cap de nosaltres podiem esperar un revés com aquet. Estic preocupat i em pregunto si alguna vegada els desitjos poden arrivar a no cumplir-se.

El que ha pasat amb Alexa m’ha tornat a la realitat y m’ha recordat la tiranía i mesquinesa de l’enemic al que m’enfrento. No es la primera vegada desde que va començar aquet mal son que he vist el que es capaç de fer. Avui estic content perquè he guanyat una batalla important al miserable del càncer pero Alexa ha volgut enviar-me un misatge de prudencia perquè no em confii i baixi la guardia. Aquesta guerra serà molt llarga i molt dura i probablement no em serà posible guanyar totes les batalles.

Tot i que tinc molt clar que al final seré l’unic guanyador.

La Dra. «Gominola» ha pasat a visitar-me i li ha ensenyat al pare i la mare les imatges de la resonància magnètica abans i despres de l’operació. La mare m’ha explicat que haviem quedat molt sorpresos pel resultat de l’extraordinari treball realitzat. El tumor ha desaparegut. Una opció que fins la nostra arribada a Boston havia sigut totalment descartada. I aquet es un motiu per estar contents. Tot i així encara han quedat un petit grup de cel·lules dolentes que la Dra. «Gominola» no ha pogut retirar i que encara que son unes poques, tenen la capacitat suficient de tornar a reproduir-se molt rapidament sense control.

El proper dimarts tornaré probablement al quirófan per tercera vegada en 10 dies perquè la Dra. «Gominola» encara te que finalitzar el treball i regular la pressió al meu cap. Una de les lesions que m’ha provocat el menyspreable del meu enemic. Despres tindré que intentar recuperar els meus superpoders el mes haviat posible per donar caça a les cel.lules dolentes que han quedat, les que es veuen i les que estan amagades, sotmetent-me a un llarg i dur tractament de quimioteràpia de com a mínim 6 a 8 mesos de duració. La quimioteràpia pot ser molt efectiva pero tambè te molts efectes secundaris perquè es molt tóxica. En un altre ocasió us explicaré mes detalls. I es posible que en acabar quimioteràpia encara continuin quedant cel.lules dolentes i si això succeix, doncs seguiré lluitant encara amb mes forçes i les noves armes que em proporcionin els metges de Boston.

Perqué tinc molt clar que al final seré l’unic guanyador.

A mes de les batalles que tindré que lluitar contra el miserable càncer, tindré que intentar curar o conviure amb les ferides que ja m’ha provocat, com la lesió al sistema de presió craneal, i les que continuarà causant-me.

Sabeu el que es la radioteràpia? Es una màquina que dispara uns raigs invisibles que atravesan el cos fins impactar en les cel.lules dolentes del tumor. La majoria moren perqué perden la seva capacitat de reproduir-se. L’inconvenient es que els raigs també impacten a les cel.lules bones i tot i que la majoria es tornen a reproduir, algunes no ho aconsegueixen i inclus es poden arribar a convertir en cel.lules dolentes donant lloc a un altre tipus de tumor diferent. Jo ja he rebut un primer tractament de radioteràpia. I les ferides d’aquesta batalla m’acompanyaran durant tota la meva vida, perdré visió i memória a curt termini, disminuirà considerablement la meva capacitat cognitiva i d’aprenentatge i tindré disfuncions hormonals i de creixement. A mes del risc de contraure nous tumors com a consequència de la radiació rebuda.

La quimioteràpia també em provocarà lesions de per vida. Ja us explicaré quines.

Pero tinc molt clar que al final seré l’unic guanyador.

Tots els superherois pateixen alguna derrota en alguna batalla, a vegades perden els seus superpoders i els dolents aprofiten aquets moments de debilitat per provocar-lis ferides, pero al final sempre guanyen.

Avui hem d’estar contents perquè he guanyat una batalla molt important i he demostrat que no hi han barreras infranquejables, pero la guerra tot just acaba de començar i necesitaré que esteu amb mi i em doneu suport durant tota la durada d’aquesta aventura. I seran molts mesos. I si en algun moment esteu desanimats, jo tiraré de tots vosaltres. Pero necesito la vostra ajuda.

Perqué avui he demostrat que els superherois també existeixen. Perqué soc en SuperRichi.

Alexa, t’espero a la sala de jocs.

Superpetons i superabraçades de SuperRichi.

7 comentarios en “Que és la radioteràpia

  1. >Estem molt contents dels teus progressos. No decaigueu. Com dieu: les coses una a una… Ara heu guanyat una de les batalles, una important. Les altres q vagin vinguent quan vinguin i haguis recuperat superpoders ja les iras afrontant i guanyant. Tens tot un exèrcit de gent al teu costat. Ànims i forces per a tu, la teva familia i la Alexa i la seva familia. Ptonets desde Palamós.

    Me gusta

  2. >Quina alegria llegir que ja estas a planta, referent a la teva amiga Alexa ja veuras que tot sortira be; i d'aqui poc estareu tots dos pintant i jugan a la sala de jocs. Demanare que els vostres àngels de la guarda estiguin al vostre costat. Petons per tu i la teva familia i tambe una abraçada molt gran per l'Alexa i la seva familia. 🙂

    Me gusta

  3. >Son molt bones noticies!! Ara a recuperarse y seguir lliutant tal i com ho estas fent que ets un campio o millor dit un superheroi!! Molt anims tambe per l'Alexa pk es recuperi aviat. Molt petons. Carla

    Me gusta

Deja un comentario