>Boston

>

18 abril 2012
Al matí m’han vingut a buscar molt d’hora per fer una altra ressonància. No em trobava gens bé i just en acabar han començat els vòmits. Després d’avaluar el resultat i després de diversos dies de proves, els metges decidien procedir a dur a terme la intervenció que per cert, ha estat la més ràpida de les tres que m’han practicat a Boston al llarg dels últims deu dies. Al final per solucionar els problemes de pressió no ha estat necessari col·locar cap vàlvula com la que tenia abans. Han utilitzat una tècnica més senzilla i segura anomenada endoscòpia ventricular. Consisteix en obrir una nova via de circulació per al fluid mitjançant un orifici en una zona del cervell anomenat tercer ventricle. Així podré tornar a caminar pel carrer sense que tothom es quedi mirant al meu cap fixament com quan portava la vàlvula.

Aquesta vegada he demanat aroma de maduixa a la màscara de gasos que m’han posat al quiròfan. L’última va ser de síndria. Abans de quedar-me adormit recordo que parlava dels meus esports favorits amb les infermeres mentre el pare em subjectava la mà.

En despertar a la sala de postoperatori el meu llit era ple de globus i la infermera m’ensenyava una targeta amb cares dibuixades. Havia d’assenyalar la que reflectís la quantitat de dolor que sentia. Tots els nens després d’una operació trien alguna cara que mostra dolor. Però jo he escollit la cara més feliç de totes. L’infermera no podia creure-ho i la mama i el papa somreien orgullosos.

Mitja hora després de la meva arribada al postoperatori ja estava llest per pujar a l’habitació i al cap d’una estona començava a menjar amb ganes com no ho feia en setmanes. Fins hi tot li he trobat una mica de gust al menjar!

La meva amiga Michelle la capellana ha vingut a visitar-me per saber com em trobava. Estava mig adormit i he pogut escoltar com parlava amb el pare i la mare. La conversa m’ha deixat molt pensatiu. A més d’haver vençut el càncer, la Michelle té un nen de la meva edat que va emmalaltir als tres mesos de néixer d’una malaltia neurològica greu. El seunom és Mateu. Des de llavors viu postrat en un llit i només fa algunes setmanes que ha pogut començar a comunicar-se amb els seus pares mitjançant dos dibuixos molt senzills que signifiquen si i no. Però Michelle no estava trist quan parlava del seufill. Tot el contrari. Ella també se sentia molt orgullosa de Mateu.

Les pròximes 48 hores són decisives per comprovar que l’operació d’avui ha aconseguit solucionar els problemes de pressió, concloure la fase de cirurgies i poder iniciar la recuperació abans de rebre el tractament de quimioteràpia.

L’Alexa ja ha sortit de la UCI i està a la seva habitació. El primer que faré demà quan m’aixequi és anar a veure-la.

Ara ja puc tornar a demanar un nou desigi espero que es compleixi aviat i que en Mateu segueixi progressant com fins ara.

Superpetons i superabraçades d’en SuperRichi

                                                                                                           
Boston, 18 de Abril del 2012 

Por la mañana me han venido a buscar muy temprano para realizar otra resonáncia. No me encontraba nada bien y justo al terminar han empezado los vómitos. Después de evaluar el resultado y tras varios dias de pruebas, los médicos decidían proceder a llevar a cabo la intervención que por cierto, ha sido la mas rápida de las tres que me han practicado en Boston a lo largo de los últimos diez dias. Al final para solucionar los problemas de presión no ha sido necesario colocar ninguna válvula como la que tenia antes. Han utilizado una técnica más sencilla y segura llamada endoscopia ventricular. Consiste en abrir una nueva via de circulación para el fluido mediante un orificio en una zona del cerebro llamado tercer ventriculo. Así podré volver a caminar por la calle sin que todo el mundo se quede mirando a mi cabeza fíjamente como cuando llevaba la válvula.

Esta vez he pedido aroma de fresa en la máscara de gases que me han puesto en el quirófano. La última fue de sandía. Antes de quedarme dormido recuerdo que hablaba de mis deportes favoritos con las enfermeras mientras papá me sujetaba la mano.

Al despertar en la sala de postoperatorio mi cama estaba llena de globos y la enfermera me enseñaba una targeta con caras dibujadas. Tenía que señalar aquella que reflejara la cantidad de dolor que sentía. Todos los niños después de una operación escogen alguna cara que muestra dolor. Pero yo he escogido la cara más feliz de todas. La enfermera no podia creerlo y mamá y papá sonreían orgullosos.

Media hora después de mi llegada al postoperatorio ya estaba listo para subir a la habitación y al cabo de un rato empezaba a comer con ganas como no lo hacia en semanas. Hasta le he encontrado un poco de sabor a las comidas !

Mi amiga Michelle la capellana ha venido a visitarme para saber como me encontraba. Estaba medio dormido y he podido escuchar como hablaba con papá y mamá. La conversación me ha dejado muy pensativo. Además de haber vencido al cáncer, Michelle tiene un niño de mi edad que enfermó a los tres meses de nacer de una enfermedad neurológica grave. Su nombre es Mateo. Desde entonces vive postrado en una cama y solo hace algunas semanas que ha podido empezar a comunicarse con sus padres mediante dos dibujos muy sencillos que significan si y no. Pero Michelle no estaba triste cuando hablaba de su hijo. Todo lo contrario. Ella tambien se sentía muy orgullosa de Mateo.

Las próximas 48 horas son decisivas para comprobar que la operación de hoy ha conseguido solucionar los problemas de presión, concluir la fase de cirugías y poder iniciar la recuperación antes de recibir el tratamiento de quimioterapia. 

Alexa ya ha salido de la UCI y está en su habitación. Lo primero que voy ha hacer mañana cuando me levante es ir a verla.

Ahora ya puedo volver a pedir un nuevo deseo y espero que se cumpla pronto y Mateo siga progresando como hasta ahora.

Superbesos y Superabrazos de SuperRichi

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s